Som bloggen tidigare nämnt, så har det ryktats om att Disney beslutat sig för att dra pluggen ur kommande antologifilmer till Star Wars. Ett beslut som kanske nödvändigt inte kom som en direkt blixt från en klar himmel, de båda fristående Star Wars-filmerna, Rogue One och Solo, var kantade av problem och meningsskiljaktigheter mellan studion och regissörerna. I fallet med den senare, så valde Disney att sparka de båda regissörerna, och plockade in Ron Howard för att avsluta filmen. Allt strul till trots, så har dock filmerna gjort bra ifrån sig. Men, med tanke på att det förmodligen tar både kraft och pengar från annat, så var det kanske inte så underligt. Ryktet har dock renderat i en hel del irritation bland många Star Wars-fan, vilka sett fram emot filmer om Boba Fett och Obi-Wan Kenobi. Fram kom högreparna och facklorna, men någon pöbel hann aldrig samlas.

Diego Luna som Cassian Andor i Rogue One.

Diego Luna som Cassian Andor i Rogue One.

För innan mobben lämnade stolen framför datorskärmen, så hade Disney släppt nyheten att man tänkte ge ut en serie om Boba Fett. Svordomarna över Disney ersattes omedelbart av glädjevrål och jubel, och en galax av fans satte förmodligen kaffet i halsen när de första bilderna från serien släpptes tidigare i höst. Nu väljer Disney att släppa nästa nyhet, och även denna gång verkar det rönt uppskattning från de hårt beprövade Star Wars-fansen.
Disney har nämligen tillkännagivit att deras nya serie i Star Wars-universumet, kommer kretsa runt Cassian Andor från Rogue One. Mycket mer än att Diego Luna kommer reprisera sin roll som Andor, och att den kommande spion/thrillerserien ska utspela sig före händelserna i Rogue One, har inte Disney tillkännagett. Det är också oklart när det är tänkt att serien, som kommer släppas på Disneys streamingtjänst Disney+, ska få premiär.
För egen del så har jag lite svårt att riktigt tagga. Visst, Rogue One är kanske den bästa av de nya filmer Star Wars-filmer som släppts så här långt, men jag kan inte direkt påstå att Andor – eller någon annan av karaktärerna i filmen – väckte mitt intresse av att se dem i ytterligare filmer (eller i detta fallet en serie). Dock så har man, till skillnad från Boba Fett och andra etablerade karaktärer från Star Wars-universumet, rätt fria händer att göra lite vad man vill med Andors karaktär. Förhoppningen är väl att man fortsätter på den inslagna vägen, och låter serien ha samma mörka ton som filmen och att man inte försöker Disneyfiera den allt för mycket.

Källa:
CASSIAN ANDOR LIVE-ACTION SERIES ANNOUNCED